Den 20 januari 2018 är det återigen dags för Gospelverkstadens evenemang - Sjung Gospel!
Välkommen att vara med i mass choir där gospelentusiaster från hela Sverige samlas för att få sjunga, inspireras och lyssna till gospelmusiken. 

Förberedelse - inför Sjung Gospel skickar vi ut förberedelse-material i form av ett nothäfte och stäminspelningar. Ingen förkunskap krävs och du behöver inte kunna läsa noter. Stäminspelningarna gör det enkelt att även på egen hand öva in låtarna. 

Dagen börjar klockan 09.00 då Konserthuset fylls med sångare som placeras utifrån stämma. Att som bas, tenor, alt och sopran hamna tillsammans med många andra är både inspirerande och utvecklande! Under dagen förfinar vi de förberedda sångerna med olika instruktörer och dagen avslutas med en härlig konsert!

Instruktörer

Patrice E Turner (Harlem, NY)

Vi har glädjen att välkomna tillbaka Patrice E Turner, Harlem New York, som var med oss på Sjung Gospel 2015. Patrice är en uppskattad och erkänd sångerska, pianist, kompositör och dirigent!
 

Mikaela Häger

Sångerska, sångpedagog och körledare för gospelkören VasaGospel. Mikaela studerar på Kungliga Musikhögskolan och har funnits med i Svenska Gospelverkstaden de senaste 6 åren som bla. ungdomsmusiker och instruktör. Är idag ordförande för Svenska Gospelverkstaden.

Gerald T. Smith (Washington DC)

Gospelverkstaden har haft förmånen att frekvent få jobba med Gerald T. Smith, Washington DC, de senaste åren. Detta läsår 2017-2018 kommer Gerald till och med att bo i Sverige, vara anställd av Gospelverkstaden och åka ut och besöka körer och skolor runt om i landet! 

Hanna Olofsson

Körledare och sångerska från Piteå som de senaste 6 åren varit med i Svenska Gospelverkstadens arbete som både ungdomsmusiker, ungdomshandledare, projektledare och instruktör. Tidigare körledare för Credokören.

Jonas Engström

Genom sitt arbete med Stockholm Gospel Körfestival och ett flertal resor till gospelns hemland, USA har Jonas fått en stor erfarenhet och djup förståelse för gospelmusiken och dess tradition. Med fokus på samspel och delaktighet är Jonas en uppskattad och ofta anlitad kör– och gospelinstruktör. 

Lasse Axelsson

Körledare, låtskrivare samt grundare av, och chef på Svenska Gospelverkstaden med många, många års erfarenhet av körsång. Lasse har förmågan att få med sig alla människor i tron om att vi ALLA kan sjunga och har en röst som duger!

Patrice E Turner dirigerar Mass Choir (2015)

Möt Gerald T Smith