Välkommen till Utbildningsdag - Call & response

Inspirationsdag för kyrkomusiker, körledare, sångare och dig som spelar hammondorgel eller piano

I samband med Sjung Gospel i Stockholm konserthus och att Svenska Gospelverkstaden (f.d. Stockholm Gospel) startar sitt 30-årsjubileum bjuder vi in till en heldag med gospel.  

Kommunikation är en central del i sång och musik, inte minst i gospel där improvisation och samspel har en framträdande roll. Denna dag får du möjlighet att möta nya och gamla kollegor och låta dig inspireras av våra svenska och amerikanska gäster som delar med sig av sin långa erfarenhet.

Gerald T Smith är "Director of Music at St. Paul Church, Washington, D.C area"  Han kommer att  jobba med hur du som körledare kan kommunicera med dina sångare och hur du hjälper dem att möta publik/församling. 

Patrice E Turner från New York delar med sin av sin erfarenhet som sångare och körledare både inom gospelkyrkan och New Yorks musikalscen. När vi sjunger uttrycker vi något med hela vår kropp oavsett om det är musikal eller bara “vanlig” sång. Vårt ansikte, våra händer och sättet vi rör oss på berättar en historia. 

Fler instruktörer inom bl.a. hammondorgel och hur sång och musik kan bygga broar kommer att presenteras innan anmälan öppnar i slutet av oktober. 

Bildspel från 2016