The Great Gospel Jubilee 2018

Ett stort jubileum för gospelmusiken i Sverige

Det blir en stor manifestation för sång, kör och gospelmusik i Stockholm, men för hela Sverige med internationella gästartister av högsta nivå. Det sker med anledning av att det nu är 30 år sedan Stockholm Gospel Festival startade med visionen att höja status och kvalitet inom gospelmusiken.


Turnerande Festival

Under det här året, 2018, åker vi runt i Sverige. 
Denna turnerande festival är en trestegsraket som inkluderar hela vårt avlånga land tillsammans med bland annat Chicago Mass Choir. De har varit på toppen av Billboards's charts, vunnit flera priser och blivit nominerade till ett flertal Stellar Awards och Grammy Awards. 

På varje ort vi besöker inbjuder vi till en gospelfest där både gospelkörer och andra sångare får vara med på en AllsångsGospelKonsert. Gästande artister är Gerald T. Smith och Jermaine Harris samt andra professionella musiker.  

En riksturné i september.  En av världens mest renommerade gospelkörer, Chicago Mass Choir kommer förstärka upplevelsen på några platser. 

En stor final som samlar alla som har möjlighet till en tre dagars festival Stockholm, där även Chicago Mass Choir finns med.

Missa inte detta! Anmäl din kör eller starta en ny inför dessa fantastiska dagar tillsammans med andra peppade gospelsångare samt svenska och amerikanska instruktörer. 

I år kommer vi även ha ett ungdomsspår, under ledning av instruktörer från Soulchildren! Dessa kommer också få träffa amerikanska instruktörer, såklart. 


STOCKHOLMGOSPELCHOIRFESTIVAL.pg.jpg

Vi har ända sedan 1988 arrangerat Gospelkörfestivaler för att etablera genren i Sverige och i slutet av september samlas vi i Stockholm för finalen av The Great Gospel Jubilee.  Var med och fira med oss 28-30 September 2018!

Detta är Stockholm Gospel Choir Festival 2018

 

Körworkshop

Varför åker man på ett gospeljubileum egentligen? Jo, för att få SJUNGA tillsammans såklart! Enligt tradition är största delen av festivalen körworkshops. Vi lär vi oss låtar från svenska och amerikanska gäster (se lineup här) och får fördjupa oss i gospelmusikens sång, historia och uttryck. Totalt lär vi oss 10 låtar som alla, i vanlig ordning, finns att förbereda med hjälp av stäm-inspelningar & noter. Kontakta någon av oss på kontoret om du undrar något!

Ungdomsspår

Gospelverkstaden satsar fortfarande aktivt på unga. Därför har vi, för er upp till 18, ett alldeles speciellt spår med exklusivt innehåll just för er. Även här får ni som är medlemmar rabatt. Anmäl dig och bli medlem här.

Jubileumskonsert

Söndag kl. 14.00
Med en stor konsert firar vi 30-år i Stockholms Konserthus. Med dig i Mass Choir, en gedigen lineup (se här) av amerikanska gäster och många kända ansikten blir det ett konsertminne för livet!
En stor möjlighet även för publik som inte deltar i körfestivalen.

Open Stage

Under festivalen finns möjlighet för din kör att framträda. I båda spåren finns denna möjlighet. Kontakta vår infomail (info@gospelverkstaden.se) om du är intresserad av att delta. Musiker finns tillgängliga om det saknas. 

SoulChildren

I samarbete med Soul Children Sverige (Salt, Equmenia) finns under festivalens tak ett enkom spår för barn (10-16 år & ledare). En möjlighet att låta hela familjen sjunga på festivalen. Läs mer och anmäl dig här.

”Gospel Hos Dig”

Saknar du en kör på din hemort men vill ändå åka på festivalen? Då finns möjlighet att lära sig låtarna online. På YouTube läggs filmmaterial upp så att du kan öva ”gospel hos dig” där du är. Läs mer och anmäl dig här

Musikerworkshop

Gospelfestivalen är inte bara för körsångare. På lördagens förmiddag bjuder vi in till musikerworkshop med svenska och amerikanska instruktörer. Passa på att bjuda med de musiker som brukar spela till er kör så även de får uppleva gospelfestivalen. Mer info kommer.

specialpris för alla deltagare, Konsert med Chicago Mass Choir

Söndag kl. 17.00


Reach Out Your Hand - Jubileums låt 

Ladda ner noten till jubileumslåten  till din kör, här!

Lyssna på vårt framträdande i Nyhetsmorgon (TV4) 15/01-2018. 


Sjung Gospel

Vi rivstartade året med evenemanget Sjung Gospel den 20 januari i Stockholms konserthus! Inför denna dag övar mer än 1000 sångare på låtar med hjälp av noter och stäminspelningar. Dessa körsångare, som kommer från hela landet, möts upp för en heldag av repetition med svenska och utländska instruktörer för att sedan hålla en storslagen konsert i Stockholm. Tänk er att sitta i publiken och bli omringad av mer än 1000 körsångare! De får hela taket att lyfta med ljuvliga och svängiga gospeltoner. 

Ovan finner du några Youtubeklipp från konserten.