The Great Gospel Jubilee 2018
Ett stort jubileum för gospelmusiken i Sverige

Det blir en stor manifestation för sång, kör och gospelmusik i Stockholm, men för hela Sverige med internationella gästartister av högsta nivå. Det sker med anledning av att det nu är 30 år sedan Stockholm Gospel Festival startade med visionen att höja status och kvalitet inom gospelmusiken.

TGGJ affish.jpg
 

Turnerande Festival

Under hela året 2018 kommer vi åka runt i Sverige. 
Vi tänker oss denna turnerande festival som en trestegsraket som inkluderar hela vårt avlånga land tillsammans med bland annat Chicago Mass Choir. De har varit på toppen av Billboards's charts, vunnit flera priser och blivit nominerade till ett flertal
Stellar Awards och Grammy Awards. Vi kommer besöka bland annat Jönköping, Värnamo, Uppsala, Stockholm, Falun, Östersund, Umeå och Luleå. 

1. Vår önskan är att, på varje ort vi besöker, bilda en masschoir som finns med i konserten med svenska och amerikanska professionella instruktörer och lokalt förankrade musiker. Vi tänker inbjuda lokala gospelprofiler, gospelkörer, musikklasser (åk8-9), musik/estetgymnasium åk2 samt befintliga eller nystartade körer på högskolor/universitetskörer. 

2. En riksturné i september. På några platser kommer en av världens mest renommerade gospelkörer, Chicago Mass Choir att förstärka upplevelsen. På övriga platser bygger vi en upplevelse tillsammans med lokala körer, Gerald T. Smith, Jermaine Harris samt fler från Svenska Gospelverkstaden. 

3. En stor final som samlar alla som har möjlighet till en tre dagars ”gathering” i Sthlm. Där även Chicago Mass Choir finns med.

Missa inte detta! Anmäl din kör eller starta en ny inför dessa fantastiska dagar tillsammans med andra peppade gospelsångare samt svenska och amerikanska instruktörer. 

I år kommer vi även ha ett ungdomsspår, under ledning av instruktörer från Soulchildren! Dessa kommer också få träffa amerikanska instruktörer, såklart. 


Stockholm Gospelkör Festival 2018

Vi har ända sedan 1988 arrangerat Gospelkörfestivaler för att etablera genren i Sverige och i slutet av september samlas vi i Stockholm för finalen av The Great Gospel Jubilee. Nedan kan ni se preliminär planering. Var med och fira med oss 28-30 September 2018!


FREDAG 28 SEPTEMBER

19.00:  Festivalstart, Masschoir &  Ungdomsspår tillsammans. Filadelfiakyrkan St. Eriksplan.

21.30: Öppen scen

LÖRDAG 29 SEPTEMBER

Repetitioner under dagen med våra fantastiska amerikanska och svenska instruktörer. 

SÖNDAG 30 SEPTEMBER

10.45: Samling på Sergelstorg
11.00: Gospelgudstjänst
Sergelstorg

12.30/45: Chicago Mass Choir exklusiv konsert för deltagarna.

14.00: Masschoir konsert

17.00: Chicago Mass Choir konsert (Alla festivaldeltagare får köpa biljetter till reducerat pris)
 

Schemat kan komma att ändras.


Reach Out Your Hand - Jubileums låt 

Ladda ner noten till jubileumslåten  till din kör, här!

Lyssna på vårt framträdande i Nyhetsmorgon (TV4) 15/01-2018. 


Sjung Gospel

Vi rivstartade året med evenemanget Sjung Gospel den 20 januari i Stockholms konserthus! Inför denna dag övar mer än 1000 sångare på låtar med hjälp av noter och stäminspelningar. Dessa körsångare, som kommer från hela landet, möts upp för en heldag av repetition med svenska och utländska instruktörer för att sedan hålla en storslagen konsert i Stockholm. Tänk er att sitta i publiken och bli omringad av mer än 1000 körsångare! De får hela taket att lyfta med ljuvliga och svängiga gospeltoner. 

Ovan finner du några Youtubeklipp från konserten.